Blaasagenda d'Olde Roop 2020/2021

De blaasagenda voor het seizoen 2020/2021 moet nog worden vastgesteld. In het algemeen worden activiteiten uit vorig jaar herhaald, zie onderstaande activiteiten uit het vorige blaasseizoen.

De blaasagenda van midwinterhoorngroep d'Olde Roop kan nog worden aangevuld of worden aangepast. Blaasdata en -tijden onder voorbehoud. Kijk voor activiteiten ook op onze Facebookpagina.

zondag 1 december 2019

Eerste dag van het midwinterhoornblazen in de periode 1e Advent - Driekoningen.

Midwinterhoornwandeling nabij kasteel ‘De Kelder’ in Doetinchem (achter het Slingeland Ziekenhuis) i.s.m. Het Geldersch Landschap. Geblazen wordt van 14.00 uur tot 15.30 uur.
Demonstratie van midwinterhoorn maken en manden vlechten.

zondag 8 december 2019

Midwinterhoornwandeling rondom kasteel Hackfort, Baakseweg 8 te Vorden. Geblazen wordt van 13.15 uur tot 16.45 uur.

zondag 15 december 2019

Midwinterhoornblazen bij het Jagershuis, Loilseweg 1 te Wehl, van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Ook dit jaar organiseert Stichting Vrienden van het Wehlse Bos en Landschap weer het midwinterhoornblazen bij het Jagershuis, in samenwerking met de blazers van ‘d Olde Roop.Het betreft weer een wandeling door het mooie Wehlse bos, waarbij op enkele plekken op de midwinterhoorn geblazen zal worden. Op 15 december van 14.00 tot 16.30 uur zal dit plaatsvinden. De wandeling start bij het Jagershuis, Loilseweg 1 in Wehl. Er is een niet te lange wandeltocht uitgezet, dus ook voor kinderen prima te doen. Ook kunt u in de kantine bij het Jagershuis genieten van o.a. erwtensoep en glühwein. Tevens is er koffie en chocolademelk te koop.

zondag 15 december 2019

De Midwinterhoornwandeling van Museum Smedekinck en Midwinterhoorngroep d’Olde Roop vindt dit jaar plaats op zondagmiddag 15 december. Er kan van 13.30 - 15.00 uur (voor de 11 kilometer-route tot 14.30 uur) worden gestart. Start en finish zijn bij Museum Smedekinck.

Een routebeschrijving inclusief een bon voor glühwein of chocolademelk kost drie euro. Parkeren is gratis. Voor wie wat wil meenemen voor onderweg zijn er knieperkes te koop.

Er zijn drie routes van respectievelijk drie, vijf en elf kilometer. Deze keer wordt gewandeld door de mooie omgeving van de Meene. Op diverse plaatsen langs de route blazen leden van d’Olde Roop op de midwinterhoorn. De wandelaars die één van de twee langste routes lopen, komen langs Distilleerderij de Bronckhorst. Hier kunnen ze zich warmen bij vuurkorven en genieten van het Barbershop & Closeharmony-koor Njoy uit Westendorp. De langste route loopt over De Langenberg, die bij helder weer een prachtig uitzicht biedt op Zelhem en wijde omgeving.

In de sfeervol aangeklede Schure van het museum klinkt kerstmuziek en zijn de hele middag (tot circa 17.00 uur) diverse activiteiten. Er worden oude ambachten gedemonstreerd, zoals o.a. zandfiguren strooien en wilgentenen vlechten. Ook zijn er allerlei producten te koop, zoals kerstdecoraties, producten uit het winkeltje van het museum en de kruidentuin, walnoten en ter plekke gebakken knieperkes. De wandelaars kunnen hier na terugkomst nog even gezellig napraten en warm worden  onder het genot van een warme consumptie, die tegen inlevering van de bij de routebeschrijving verkregen bon gratis is. Voor kinderen is er gratis ranja.

Op het erf van het museum zijn er demonstraties midwinterhoorn blazen

donderdag 26 december 2019

Tweede Kerstdag: Midwinterhoornwandeling rondom kasteel Slangenburg, Kasteellaan 2 te Doetinchem.
Elk jaar wordt er traditiegetrouw op de middag van Tweede Kerstdag op de midwinterhoorns geblazen op Landgoed Slangenburg bij Doetinchem door de midwinterhoorngroep d'Olde Roop..
De landgoedwinkel is in Kerstsfeer gebracht met o.a. levende have. Voor de inwendige mens is er : Erwtensoep - Gluhwein - Chocolademelk. De midwinterhoorns blazen van 13.30 uur tot 16.00 uur. Parkeren € 2,--.

maandag 6 januari 2020

Midwinterhoorngroep d'Olde Roop blaast af in Zelhem vanaf 17.15 uur.

Overige activiteiten

Verder worden leden van d’Olde Roop onder andere uitgenodigd om te blazen bij braderieën, kerken, scholen en bejaardenhuizen.

Kijk voor activiteiten ook op onze Facebookpagina.